Blogi

Elämää Alderilla traineena – Ellan tarina

EtusivuBlogiElämää Alderilla traineena – Ellan tarina

19.4.2021 | Ella Hirvenkari

Ella Hirvenkari hyppäsi viime syksynä vero- ja lakitiimiin traineen rooliin Alder & Soundilla. Trainee-jakson tarkoituksena on perehtyä Alder & Soundiin ja päästä kokeilemaan eri työympäristöjä.


Olen työskennellyt vero- ja lakitiimissä traineena syksystä 2020 lähtien. Päädyin Alder & Soundille lukiokaverini vinkatessa kyseisestä paikasta, jossa hän oli myös itse ollut. Hänen jatkaessaan uusiin tehtäviin, päätin hakea kyseistä trainee-paikkaa. Trainee-jakso on ollut upea mahdollisuus päästä tekemään laajasti erilaisia vero- ja lakitimin asiantuntijoita tukevia tehtäviä ja lisäksi yhden kiinteistösijoittajan back officen hoitoa.

Näiden tehtävien kautta olen päässyt tekemään erilaisia selvityksiä, laatinut ja toimittanut asiakirjoja, toiminut todistajana testamenttien ja muiden perheoikeudellisten dokumenttien laatimisessa ja tehnyt erilaisia mallipohjia. Tämän lisäksi olen hoitanut myös Katso-tunnisteiden järjestelmästä Suomi.fi-valtuuksiin siirtymistä. Olen päässyt tekemään kaikkea tätä sekä itsenäisesti että oman alansa asiantuntijoiden kanssa, joilta olen todella omaksunut, miten koulussa opitut asiat käytännössä toteutetaan.

Parasta työssäni on ollut Alder & Soundin huippuporukka. Täällä on mukava tehdä töitä hyvien tyyppien kanssa, joilta voi myös matalalla kynnyksellä pyytää apua epäselvyyksiin. Mieleenpainuvin hetki itselleni A&S:lla on ollut aivan ensimmäinen työpäiväni, jolloin oli mahdollista olla vielä toimistolla. Moni tulevasta tiimistäni olikin paikalla. Minulla on ollut alusta asti tervetullut olo ja pääsinkin nopeasti tutustumaan tiimiini.

Trainee-jakso on tarjonnut minulle erinomaisen mahdollisuuden kasvattaa tietotaitoani

Vaikka olenkin tehnyt jo lähes 200 opintopisteen edestä opintoja, oppii monet asiat oikeasti vasta töitä tehdessä. Teen tällä hetkellä töitä osa-aikaisesti opintojen ohessa, mikä sopii loistavasti aikatauluuni. Tänä keväänä olisi tarkoitus saada oikeusnotaarin paperit ulos, jonka jälkeen on vielä pari vuotta opintoja jäljellä. Tällä hetkellä työt siis jatkuvat A&S:lla, mistä olen erittäin iloinen.

Annan trainee-ohjelmalle kiitettävän arvosanan, sillä tehtävänkuva on laaja. Töitä saa tehdä sekä alan asiantuntijoiden kanssa tiimissä että itsenäisesti. Esimerkiksi asiakirjojen toimittaminen tuo pieniä taukoja tähän, jolloin matkustaminen podcast korvilla pilkkoo työpäivää mukavasti.

Suosittelen trainee-jaksoa Alder & Soundilla kaikille, jotka hakevat monipuolisia tehtäviä ja mukavia työkavereita. Alder & Soundilla sinun osaamiseesi luotetaan ja apua on aina tarvittaessa saatavilla. Trainee-jaksosta sain arvokkaita oppeja tulevaan.

 

ELLAN VINKIT TYÖELÄMÄÄN:

✔ Kerro hakemuksessa kaikista taidoistasi, muista myös kertoa erilaisista työelämätaidoista, joita olet kartuttanut. Omassani mainitsen aina partioharrastuksen, koska sen ansioista olen oppinut muun muassa tekemään töitä erilaisissa ryhmissä ja erilaisten ihmisten kanssa, ja samalla myös kehittänyt kommunikointitaitoja.

✔ Luetuta hakemus ja CV kaverilla. Omasta mielestä omien töiden näyttäminen kavereille on aina kauhistuttavaa, mutta näin saat uudenlaista näkökulmaa ja voit hioa ne timattisiksi.

✔ Tutustu opiskelukavereihin! Jos käy tuuri, voit jopa kavereiden avulla saada työpaikan. Opiskelukin on 100 kertaa kivempaa yhdessä kuin yksin.


Ella on vero- ja lakitiimimme nousevia kykyjä. Hänelle on kertynyt kokemusta perhe- ja jäämistöoikeudellisista tehtävistä, kuten juridisten dokumenttien laatimisesta sekä perunkirjoitusten valmisteluista.

+358 50 523 1314Näytä profiili 

Ella Hirvenkari

Associate

Jaa tämä Somessa:

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.