Blogi

Veroilmoitusten antamisaika lähestyy (kevät 2019)

EtusivuBlogiVeroilmoitusten antamisaika lähestyy (kevät 2019)

19.3.2019 | Petteri Rapo

Veroilmoitusten antamisaika lähestyy

On taas se aika vuodesta, kun viime vuoden lopulla päättynyttä tilikautta koskevat tilinpäätökset ja veroilmoitustiedot tulee toimittaa eri viranomaistahoille.

Onkin siten ajankohtaan sopivaa, että tänä aamuna järjestetyssä aamiasseminaarissamme kollegani Suvi Vänskä, Pauliina Karumaa, Heidi Palomäki, Henri Lyyski ja Lotta Liljelund kävivät läpi tilikauden 2018 veroilmoitukseen, tilinpäätöksen ja johdon vastuisiin liittyviä keskeisiä asioita ja muutoksia.

Muutamia ajankohtaispoimintoja vuotta 2018 koskevista tilinpäätös- ja veroilmoitusprosesseista:

  • Yhteisön veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 30.4.2019, jos tilikausi on päättynyt 31.12.2018.
  • Yhteisö antaa veroilmoituksensa 4 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.
  • Verovuodesta 2018 alkaen jokaisella verovelvollisella on oma verotuksen päättymispäivä, joka on merkitty verotuspäätökseen. Osakeyhtiön ja osuuskunnan verotus päättyy kuitenkin viimeistään 10 kuukauden kuluttua tilikauden viimeisen kalenterikuukauden päättymisestä
  • Veroilmoitus on annettava nykyään sähköisesti OmaVero-palvelun kautta. Paperilomakkeella osakeyhtiön ja osuuskunnan veroilmoituksen voi antaa vain erityisestä syystä, jos sähköinen ilmoittaminen on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta.
  • Veroilmoituslomakkeille ei ole tullut merkittäviä muutoksia. Osaa liitelomakkeista on päivitetty, esim. lomakkeella 78 (Selvitys siirtohinnoittelusta) pyydetään antamaan entistä tarkemmat tiedot toiminnan sisällöstä.  

Tarkemmat tiedot sekä tilaisuuden esitysmateriaalit löydät täältä

Kirjoittaja työskentelee vaativiin siirtohinnoittelutoimeksiantoihin erikoistuneena asiantuntijana ja osakkaana siirtohinnoittelutiimissämme (Transfer Pricing Services).

Tässä blogissa julkaisemme kokeneiden asiantuntijoidemme kirjoittamia artikkeleita ajankohtaisista aiheista. Lue lisää kattavasta palvelutarjonnastamme.

+358 44 333 7252Näytä profiili 

Petteri Rapo

Managing Partner
Transfer Pricing Services

+358 40 080 0012Näytä profiili 

Suvi Vänskä

Partner
Tax & Legal Services

Jaa tämä Somessa:

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.