Blogi

Yhteisöjen veroilmoituksille myönnetään kuukauden lisäaika

EtusivuBlogiYhteisöjen veroilmoituksille myönnetään kuukauden lisäaika

9.4.2020 | Pauliina Karumaa, Henri Lyyski

Yhteisöjen veroilmoituksille myönnetään kuukauden lisäaika

Verohallinto ilmoitti 9.4.2020, että poikkeuksellisen tilanteen takia Verohallinto pidentää yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoitusten määräaikaa automaattisesti. Veroilmoituksen voi nyt antaa viiden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Normaalisti veroilmoitus on annettava neljän kuukauden kuluessa. Lisäaika myönnetään automaattisesti eli sitä ei tarvitse hakea erikseen. Lisäajalta ei myöskään määrätä myöhästymismaksua.

Mikäli tilikausi on päättynyt 31.12.2019, veroilmoitus olisi normaalisti annettava viimeistään 30.4.2020, mutta ilmoituksen voi nyt poikkeuksellisesti antaa viimeistään 31.5.2020. Koska uusi määräpäivä on sunnuntai, voi veroilmoituksen antaa vielä maanantaina 1.6.2020. Lisäajasta huolimatta Verohallinto toivoo, että yhteisöt antaisivat veroilmoituksensa normaalissa määräajassa, jos se on mahdollista.

Lisäajan myöntäminen koskee sellaisia yhteisöjä ja yhteisetuuksia, joiden tilikausi on päättynyt joulukuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana. Uusi veroilmoituksen määräpäivä tulee näkyviin OmaVeroon huhtikuun 2020 aikana.

Asiantuntijamme Henri ja Pauliina avustavat mielellään kaikissa veroraportointiin liittyvissä kysymyksissä. Otathan rohkeasti yhteyttä.

Lue myös Verohallinnon tiedote.

+358 44 239 9655Näytä profiili 

Pauliina Karumaa

Senior Associate
Tax & Legal Services

+358 40 826 3409Näytä profiili 

Henri Lyyski

Senior Associate
Tax &Legal Services

Jaa tämä Somessa:

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.