Breakfast at Alder & Sound's - 13.11.2019

Perhevarallisuuden hallinnointi (in Finnish)

HomeEventsPerhevarallisuuden hallinnointi (in Finnish)

Breakfast at Alder & Sound's - 13.11.2019

Perhevarallisuuden hallinnointi

Perhevarallisuuden ja omistajuuden dokumentaatio, sukupolvenvaihdos sekä sijoitustoiminta

Aika: Keskiviikko 13.11.2019 klo 9.00–11.30
Osoite: A&S toimisto (Espan Amanda, Eteläesplanadi 8, 00130 Helsinki)

Alder & Soundin suositut maksuttomat aamiasseminaarit saavat jatkoa marraskuussa, kun kokeneiden asiantuntijoidemme toimesta otetaan käsittelyyn erityisesti perheyrityksiä koskettavia aiheita, kuten perhevarallisuuden hallinnointiin liittyvien juridisten asiakirjojen merkitys liiketoiminnan sujuvuudessa sekä sukupolvenvaihdoksen toteuttaminen. Aamupäivän aikana käymme läpi myös eduskunnan 13.3.2019 hyväksymää osakesäästötililakia kuin myös muita sijoituskeinoja erityisesti perheyrittäjän näkökulmasta.

Asiantuntijamme ovat tavattavissa heti seminaarin jälkeen, jos jonkun aihealueen osalta herää erityisesti kysymyksiä. Voit myös varata ennakkoon yksityisen keskusteluajan seminaarin jälkeen asiantuntijamme kanssa. Keskustelut käydään luonnollisesti sitoumuksetta ilman pelkoa veloituskellon käynnistymisestä. Mikäli haluat varata keskusteluajan ennakkoon, voit olla suoraan yhteydessä Partner Suvi Vänskään (, p. 0400-800012) tai Senior Associate Bettina Miettiseen (, p. 040-7392902).

Seminaarissa käsiteltävät aiheet:

Perhevarallisuuteen ja omistajuuteen liittyvä dokumentaatio: Monesti huomataan, etteivät perheoikeudelliset asiakirjat, kuten testamentti ja/tai edunvalvontavaltuutus ole olleet ajan tasalla tai niitä ei ole lainkaan laadittu, kun niitä tarvitaan. Dokumenttien puuttuminen saattaa hankaloittaa liiketoimintaa merkittävästikin. Myös osakassopimuksella on merkittävä asema perhe- ja omistajavetoisissa yrityksissä. Mikäli sellainen on laadittu, on siinä kuitenkin harvoin huomioitu esimerkiksi kuolemantapauksia tai muita omistajuuteen ja liiketoiminnan pyörittämiseen vaikuttavia arvaamattomia muutoksia.

Sukupolvenvaihdos: Yrityksen sukupolvenvaihdoksen suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa, jotta saadaan varmistettua luopujan tahtotila ja jotta päästäisiin sellaiseen lopputulokseen, joka palvelisi sekä luopujaa että jatkajaa. Sopivan jatkajan löytyminenkin voi viedä aikaa. Monesti ennen itse sukupolvenvaihdosta, yhtiössä joudutaan tekemään järjestelyjä, kuten esimerkiksi jakautuminen, jotta se palvelisi sukupolvenvaihdoksen tarkoituksenmukaisuutta. Lisäksi huolellisella suunnittelulla saadaan varmistettua, että sukupolvenvaihdoksen veroedut pystytään hyödyntämään täysimääräisinä.

Sijoitustoiminta: Sijoitustoimintaa voidaan harjoittaa monella eri tavalla. Nykyään suosittuja sijoitusmuotoja ovat vakuutus- ja kapitalisaatiosijoitukset, joita voidaan tehdä yhtiön kautta tai yksityishenkilönä sijoitettaessa. Vakuutus- ja kapitalisaatiosopimussijoituksia on saatavilla sekä kotimaisten että ulkomaisten vakuutusyhtiöiden kautta.

Sijoitustoiminnan verotukseen on tulossa useita muutoksia vuonna 2020. Yksityisille sijoittajille tulee tarjolle kokonaan uusi sijoitusmuoto, osakesäästötili, ja kapitalisaatio- ja vakuutussijoitusten verotus kiristyy. Muut verotuksen muutokset, kuten tulolähdejaon poisto ja väliyhteisölain muutokset, vaikuttavat yhtiön kautta harjoitettavan sijoitustoiminnan verotukseen. Lisäksi vuonna 2021 lähdeverolakiin on luvassa muutoksia mm. hallintarekisteröidyille osakkeille maksettavien lähdeverojen osalta.

Juuri tämän paremmin et voisi marraskuista keskiviikkoaamupäivää käyttää – ajankohtaisen tiedon lisäksi seminaarit tarjoavat myös loistavan tilaisuuden verkostoitumiseen ja kollegoiden tapaamiseen kahvikupin ääressä viihtyisissä ydinkeskustan toimitiloissamme.

Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Varaa siis omasi ja ilmoittaudu mukaan täyttämällä alla olevan linkin takaa löytyvä lomake viimeistään maanantaina 11.11. mennessä.


Share this on Social Media:

Subscribe to A&S Newsletter

By subscribing to our newsletter you’ll receive relevant information on current topics and invitations to our upcoming events.

The contact details are used strictly for communicational purposes. You may change your subscription preferences or cancel the newsletter at any time.