EtusivuPalvelutTyöntekijöiden kansainvälinen liikkuvuus – Global Mobility

Työntekijöiden kansainvälinen liikkuvuus – Global Mobility

Työntekijöiden kansainvälisestä liikkuvuudesta puhuttaessa ei ole enää kyse pelkästään perinteisistä ulkomaankomennuksista vaan työntekijöiden liikkumisesta globaalisti sekä yrityksen että työntekijöiden henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti. Perinteisten ulkomaankomennusten lisäksi kansainvälinen työmatkailu, lyhyet projektikomennukset, usean maan työskentelytilanteet ja rajat ylittävä etätyöskentely asettavat yrityksille monenlaisia haasteita myös juridisten ja verotukseen liittyvien velvoitteiden osalta. Myös työntekijöiden pysyvät siirrot ulkomaille tai kansainvälisen talentin palkkaaminen Suomeen vaatii yrityksiltä huolellista suunnittelua ja ennakointia. 

Avustamme sekä työnantajan että työntekijöiden juridisten sekä vero- ja sosiaaliturvavelvoitteiden selvittämisessä kansainvälisissä tilanteissa. Laadimme myös tarvittavan dokumentaation, kuten erilaiset sopimukset ja hakemukset sekä Suomessa että kansainvälisen kumppaniverkostomme toimesta ulkomailla.  

Ennakkoon suunnitellut ja selkeät prosessit luovat organisaatiolle hyvän pohjan kansainväliseen liikkuvuuteen ja kansainvälistymiseen liittyvissä tilanteissa. Kun työnantajan velvoitteet on hoidettu asianmukaisesti ja oikea-aikaisesti, vältytään riskeiltä niin yrityksen kuin työntekijänkin näkökulmasta. Laadimme kansainväliseen liikkuvuuteen liittyviä ohjeistuksia ja politiikoita yhteistyössä yritysten kanssa, jolloin varmistumme siitä, että kaikki yrityksen erityispiirteet ja tarpeet on otettu huomioon ja ohjeistus tai politiikka palvelee yritystä sen tarpeiden mukaisesti. Hyvin suunnitellut, selkeät ja tehokkaat prosessit luovat yritykselle kilpailuedun ja sitouttavat henkilöstöä. Laadimme myös kansainvälisen liikkuvuuden teemoihin liittyviä oppaita henkilöstöjohdon työkaluiksi ja järjestämme koulutuksia sekä työnantajan edustajille että työntekijöille.  

Voimme olla avuksi, jos sinulla on esimerkiksi:  

✔ Suunnitelmia yrityksen kansainvälistymisestä tulevaisuudessa 

✔ Kysymyksiä työntekijöiden kansainväliseen liikkuvuuteen liittyvistä velvoitteista 

✔ Tarvetta yrityksen sisäiselle ohjeistukselle tai politiikalle liittyen työntekijöiden kansainväliseen liikkuvuuteen, kuten ulkomaan etätöihin, työmatkoihin tai komennuksiin 

✔ Suunnitelmia palkata yhtiöön työntekijöitä tai johtoa ulkomailta tai olet itse lähdössä ulkomaisen yhtiön palvelukseen. 


Sinua saattaisi kiinnostaa myös aiheeseen liittyvä opas sekä webinaaritallenne

Opas yrityksille: Etätyön juridiset ja verotukselliset näkökulmat

Webinaaritallenne: Työntekijöiden kansainvälinen liikkuvuus 

Lisätietoja antavat:

+358 44 239 9655Näytä profiili 

Pauliina Karumaa

Senior Associate

+358 40 701 6240Näytä profiili 

Salla Eskola

Senior Associate

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.