Konsernitason siirtohinnoitteludokumentaation
laatiminen ja päivitys

Siirtohinnoitteludokumentaatio on kirjallinen selvitys samaan monikansalliseen konserniin kuuluvien yritysten tai kiinteiden toimipaikkojen välisistä, rajat ylittävistä liiketoimista. Vaikka dokumentaatiovelvollisuuden syntymisen rajat vaihtelevat valtioittain, koskee vaatimus markkinaehtoperiaatteen noudattamisesta kaikkia kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavia tai sellaista suunnittelevia yrityksiä.

Siirtohinnoitteludokumentaation tarkoituksena on selvittää konserniyhtiöiden välisiin liiketoimiin liittyviä keskeisiä tekijöitä ja osoittaa, että liiketoimissa sovelletut ehdot täyttävät markkinaehtoperiaatteen vaatimukset. Haastettelujen ja numeroanalyysien avulla tuotetun kirjallisen selvityksen kohderyhmän muodostavat kansalliset veroviranomaiset, jotka valvovat kansainvälisten konsernien verotettavan tulon jakautumisen asianmukaisuutta.

Laadimme kansainväliset ohjeet sekä paikalliset lainsäädännölliset vaatimukset täyttävän konsernitason siirtohinnoitteludokumentaation (Master File ja Local File). Autamme myös dokumentaation ylläpidossa ja vuosittaisissa päivityksissä sekä tarvittaessa dokumentaation puolustamisessa mahdollisissa riitatilanteissa. Kaiken tämän teemme mahdollisimman tehokkaasti, vuosien mittaan kertynyttä käytännön kokemusta sekä innovatiivisia lähestymistapojamme hyödyntäen.

Laaditun dokumentaation asianmukaisuuden ja ajantasaisuuden varmistamiseen suosittelemme jatkuvan yhteistyön malliin perustuvaa TP|BackOffice-palveluamme, jonka puitteissa toimimme konsernin luotettuna kumppanina kaikissa siirtohinnoitteluasioissa ja vastaamme kustannustehokkaasti sovituista kokonaisuuksista.


Saatat olla kiinnostunut webinaaristamme, katso tallenne ja hyödynnä materiaalit!

Siirtohinnoitteludokumentaation laadinta

Lisätietoja antavat:

+358 44 333 7252Näytä profiili 

Petteri Rapo

Managing Partner

+358 40 507 8457Näytä profiili 

Henri Becker

Partner
Sales & Customer Experience

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.