EtusivuPalvelutYritysvastuuESG Due Diligence

ESG DUE DILIGENCE 

Vastuulliset yritykset tuottavat keskimäärin muita yhtiöitä paremmin ja niiden toimintaan liittyy muita yhtiöitä vähemmän riskejä. Yrityskaupoissa vastuullisuutta voikin tarkastella riskienhallinnan näkökulmasta: Vastuullinen yritys on yleensä hyvin johdettu yhtiö, jossa otetaan huomioon liiketoiminnan vaikutukset eri sidosryhmille, yhteiskunnalle ja ympäristölle.

Yrityskauppojen näkökulmasta vastuullisuus tarkoittaa sitä, että kohdeyhtiö on mahdollisimman hyvässä kunnossa ja valmis tulevaisuuden haasteisiin. Tämän takia ympäristövastuuta, sosiaalista vastuuta ja hyvää hallintoa tarkasteleva ESG Due Diligence tehdään yhä useammin osana yrityskauppaa edeltävää due diligence -prosessia. ESG Due Diligence räätälöidään kohdeyhtiön liiketoiminnan, toimialan ja koon mukaisesti. Otamme myös huomioon ostajan toiveet ja tarpeet, jotta ESG Due Diligence tukee mahdollisimman tehokkaasti ostajan riskiarviota ja mahdollisia tarpeita sisällyttää kohdeyhtiön vastuullisuustavoitteet ostajan omiin tavoitteisiin.

ESG Due Diligencessa käymme läpi kohdeyhtiön vastuullisuussuunnitelmat- ja prosessit, vastuuhenkilöt sekä mahdollisen ulkoisen vastuullisuusraportoinnin. Ydinosa ESG Due Diligencestä kuitenkin perustuu haastattelujen kautta kerättävään tietoon yrityksen tosiasiallisesta vastuullisuusasioiden ymmärryksestä, vastuullisuuteen liittyvistä riskeistä ja mahdollisuuksista kehittää liiketoimintaa.

Parhaimman lopputuloksen takaamiseksi suosittelemme tekemään ESG Due Diligencen yhdessä oikeudellisen, verotuksellisen sekä taloudellisen Due Diligence -selvitysten kanssa. 

Jutellaan lisää!

+358 40 826 3409Näytä profiili 

Henri Lyyski

Senior Associate

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.