Hae sivustolta

Aiven

”Yhteistyö alkoi siitä, että tarvitsin pikaista apua yhden verotukseen liittyvän asian kanssa. Palvelu oli niin toimivaa ja joustavaa, että sille tielle jäin.” Lue koko asiakastarina!

Julkaistu 25.03.2020

Aiven on vuonna 2016 perustettu pilvipalvelujen ohjelmistokehittäjä, joka isännöi ja hallinnoi avoimen lähdekoodin tietokantoja ja viestijärjestelmiä yritysasiakkaille ympäri maailmaa, kaikilla tärkeimmillä pilvialustoilla. He huolehtivat tietoinfrastruktuurin hallinnasta asiakkaiden ja kehittäjien puolesta tarjoamalla käyttökelpoisia, luotettavia, relevantteja ja turvallisia tuotteita. Maaliskuussa 2020 päättyneellä tilikaudella Aivenin liikevaihto oli noin 9 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli 50. Alkuvuodesta 2020 Aiven sai 35 miljoonan kasvupotin, joka vauhdittaa yrityksen kasvua entisestään.  

Aiven Oy:n Timo Ala-Kokkilalla on usean vuoden tausta yhteistyöstä Alderin kanssa eri yritysten palveluksessa. ”Alun perin yhteistyö alkoi siitä, että tarvitsin pikaista apua yhden verotukseen liittyvän kysymyksen kanssa. Palvelu oli niin toimivaa ja joustavaa, että sille tielle jäin”, hän kertoo. Vuosien aikana yhteistyö on vain syventynyt. Ala-Kokkila kokee, että heidän kaltaiselleen pienelle ja nopeasti kansainvälistyvälle yritykselle Alder on yhteistyökumppanina täysin ylivoimainen vaihtoehto. “Ketteryys on tässä se avainsana. Alderilla prosessi on tarpeeksi kevyt. Tarvitsemme kumppaniksi sellaisen toimijan, josta saan oikean henkilön nopeasti kiinni ja asiat saadaan sujuvasti ja suoraviivaisesti eteenpäin”, Ala-Kokkila kommentoi. Yhteistyö Alderin kanssa on lyhentänyt muun muassa siirtohinnoitteluprosessia useista kuukausista vain muutamiin viikkoihin.

“Hienointa yhteistyössä on se, että Alderilla halutaan aidosti ymmärtää asiakasyrityksen liiketoimintaa ja tuoda keskustelu verokoukeroista tasolle, jossa meidän asiakkaina oli helppo päästä siihen mukaan.”

Ala-Kokkilan mielestä hienointa yhteistyössä on se, että Alderilla halutaan aidosti ymmärtää asiakasyrityksen liiketoimintaa. ”Koko yhteistyö lähti liikkeelle siitä, että he tutustuivat liiketoimintaamme. Meillä muutkin kommentoivat heti ensimmäisen yhteisen palaverin jälkeen, että olipa mukavaa, kun he olivat aidosti kiinnostuneita”, hän kertoo ja jatkaa: “Keskustelu ei ollut pelkkää verokoukeroissa pyörimistä, mikä voi olla aika hämmentävää. He osasivat tuoda keskustelun sellaiselle tasolle, että meidän asiakkaina oli helppo päästä siihen mukaan. Se on todella tärkeä taito.”

Ala-Kokkilan mukaan kommunikaatio Alderin kanssa toimii erityisen hyvin, mikä tekee yhteistyöstä mutkatonta.

Ala-Kokkila kuvailee Alderia monipuoliseksi ja muuntautumiskykyiseksi toimijaksi: “Käytämme Alderin kansainvälistä verkostoa apuna yhtiön laajentuessa uusiin maihin, he pystyvvät auttamaan käytännön asioissa kuten mitä tulee huomioida työntekijöiden siirtyessä paikasta toiseen.” Ala-Kokkilan mukaan myös aikataulut ovat aina pitäneet erinomaisesti paikkansa eikä yllätyksiä ole vuosienkaan yhteistyön jälkeen tullut vastaan. Hän kuvailee Alderin asiantuntijoita erittäin asiantunteviksi ja kertoo arvostavansa myös heidän maailmanlaajuista kumppaniverkostoaan. ”Suosittelen Alderia poikkeuksetta kaikille, jotka kaipaavat apua siirtohinnoittelukysymyksiin. Heidän konseptinsa on todella tehokas”, Ala-Kokkila kiteyttää.

”Ketteryys ja käytännönläheisyys ovat aina olleet keskeinen osa Alderin palvelulupausta. Aivenin kaltaisen kasvuraketin kanssa työskenneltäessä ripeys ja eri osaajien välinen saumaton yhteistyö nousevat entistä tärkeämpään rooliin, sillä meidän on luotettuna neuvonantajana pystyttävä tuottamaan heille kaikki liiketoiminnan tarvitsema tuki juuri silloin kun se on tarpeen”, kertoo Alderin johtava osakas Petteri Rapo.

”Olen hyvin ylpeä siitä, että tiimistämme löytyy erittäin lahjakkaita ja aidosti asiakkaan liiketoiminnasta kiinnostuneita asiantuntijoita. Oma tärkeä roolinsa onnistuneessa yhteistyössä on myös asiakkaan yhteyshenkilöillä ja pitkä yhteinen historiamme sekä avoin kommunikaatiosuhteemme Timon kanssa on loistava esimerkki siitä, miten toisen tunteminen auttaa askelmerkkien nopeassa yhteensovittamisessa tilanteiden muuttuessa”, Petteri summaa.

Haastattelun toteutti maaliskuussa 2020 viestintätoimisto Aava & Bang.

Tehdäänkö seuraava projekti yhdessä?

Autamme asiakkaitamme kasvamaan ja kansainvälistymään, suunnittelemaan ja menestymään, hallitsemaan riskejä ja kommunikoimaan sekä hoitamaan tehokkaasti velvollisuudet. Yhdessä globaalin kumppaniverkostomme kanssa varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä rajat ylittävään liiketoimintaansa ilman ylimääräisiä huolia, tarpeettomia riskejä tai kohtuutonta hallinnollista vaivaa.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme.

Haluamme olla asiakkaidemme kumppani, luotettu neuvonantaja kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Muodostamme toimeksiantotiimit aina vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita, joten käytössäsi on sinulle nimetyn yhteyshenkilön kautta koko kattava palvelutarjontamme sekä globaali verkostomme.