Kesäkuu 2020 | Siirtohinnoittelu

Futurice Oy

Futurice Oy on suomalainen digitaalisia palveluita ja tuotteita kehittävä yritys, joka perustettiin vuonna 2000. Futuricen liiketoiminta keskittyy yrityksille tehtäviin ohjelmistopalveluihin ja palveluiden ylläpitoon. Yritys on yksi Suomen nopeimmin kasvaneita tietotekniikkayrityksiä ja se työllistää yli 500 henkilöä eri puolilla maailmaa. Futuricella on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Lontoossa, Tukholmassa, Münchenissä, Stuttgartissa, Berliinissä ja Oslossa.

Futuricen ja Alder & Soundin yhteistyö sai alkunsa muutama vuosi takaperin. Futuricen talousjohtajan Esko Harilan mukaan heidän kokoisen yrityksen on järkevämpää ostaa verotukseen liittyvät asiantuntijapalvelut ja osaaminen ulkoa, kuin pyrkiä itse opettelemaan aihealue tai hankkia talon sisälle vastaavat resurssit. Alder & Soundin kanssa yhteistyössä toteutetaan vuosittainen siirtohinnoitteludokumentaatio sekä monet muut kansainväliseen verotukseen liittyvät asiat.

Harilan mukaan Alder & Soundin parhaimpia ominaisuuksia kumppanina on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa. Tämä näkyy yhteistyössä muun muassa siten, ettei A&S tee jokaisen kysymyksen pohjalta aikaa vievää, kaiken kattavaa analyysiä, vaan haasteisiin syvennytään ratkaisu edellä. Vastauksena kysymyksiinsä saa siis useimmiten napakat, mutta toimivat toimenpidesuositukset syväluotaavan tilanneanalyysin sijasta. Tämän kaltainen ketterä ja suoraviivainen malli sopii Harilan mukaan Futuricelle erinomaisesti.

Ratkaisukeskeisyys näkyy myös Alder & Soundin tavassa tarvittaessa rohkeasti kyseenalaistaa asiakkaidensa ajatuksia.

“Se on sellainen asia mitä arvostan, koska he on nimenomaan niitä asiantuntijoita tällä alueella. Ei me”, Harila kuvailee. Hänen sanojensa mukaan aina voi luottaa siihen, että Alderilta saa asiantuntevan näkökulman asiaan kuin asiaan.

Kiitosta saa myös Alder & Soundin oma-aloitteinen ote esimerkiksi siirtohinnoiteludokumentaation osalta. “Ei meidän oo ees tarvinnut miettiä siirtohinnoitteluasioita viime vuosina, kun sieltä tulee automaattisesti meille valmiiksi päivitetyt dokumentit, että tsekatkaa nää”, Harila kertoo. Muutoinkin viestintä Alder & Soundin ja Futuricen välillä toimii mutkattomasti.

Suosittelisin Alder & Soundia kyllä ehdottomasti. Heidän kanssaan on helppo tehdä duunia ja siksi heitä on myös helppo suositella.

”Meidän yhteyshenkilö on myös sen tyylinen, mitä odotankin tämän alan neuvonantajalta. Napakka ja asiantunteva”, Harila summaa.

”Kohta 2 vuotta käynnissä olleen yhteistyön puitteissa toimimme Futuricen sisäisenä resurssina siirtohinnoittelun, verotuksen, ja juridiikan saralla. Pyrimme ratkomaan kaikki eteen osuvat kysymykset siten, että Futurice voi keskittää oman osaamisensa liiketoimintansa kannalta mahdollisimman tehokkaasti”, toteaa osakkaamme Henri Becker. ”Futuricen mahtava, ennakkoluuloton ja kannustava yrityskulttuuri todella ohjaa sisäistä ja ulkoista toimintaa. Tiivis yhteistyö Futuricen kanssa on henkilökohtainen ilo ja ammatillinen etuoikeus”.

Haastattelun toteutti kesäkuussa 2020 viestintätoimisto Aava & Bang.


Siirtohinnoitteluun erikoistunut tiimimme auttaa asiakkaitamme kasvamaan ja kansainvälistymään, suunnittelemaan ja menestymään, hallitsemaan riskejä ja kommunikoimaan sekä hoitamaan tehokkaasti siirtohinnoitteluun liittyvät pakolliset velvollisuudet. Yhdessä globaalin yhteistyökumppaniverkostomme kanssa varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä rajat ylittävään liiketoimintaansa ilman ylimääräisiä huolia, tarpeettomia riskejä tai kohtuutonta hallinnollista vaivaa. Samalla pidämme huolen, että käytössä on kulloiseenkin tilanteeseen sopiva, tehokas ja tarkoituksenmukainen sisäinen toimintamalli.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme.

Haluamme olla asiakkaidemme kumppani, luotettu neuvonantaja kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Muodostamme toimeksiantotiimit aina asiakkaan yksilöllisiä tarpeita vastaavasti, joten käytössäsi on sinulle nimetyn yhteyshenkilön kautta koko kattava palvelutarjontamme sekä globaali yhteistyökumppaniverkostomme. 

Referensse­jämme

Jaa tämä Somessa:

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.