Kesäkuu 2020 | Siirtohinnoittelu

Ponsse Oyj

Ponsse Oyj on maailman johtavia metsäkonevalmistajia, jonka asiakaslähtöistä toimintaa ohjaavat tänäkin päivänä metsäkoneyrittäjien toiveet ja tarpeet. Koneyrittäjän unelmasta kansainväliseksi vientiyritykseksi kasvaneen perheyhtiön juuret ovat syvällä suomalaisella maaseudulla – yritys sijaitsee edelleen samalla paikalla Vieremällä kuin perustamisvuonnaan 1970.

Ponsse toimii noin 40 eri maan puunkorjuumarkkinoilla ja lähes 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee viennistä. Ponsse-konserniin kuuluvat emoyhtiö Ponsse Oyj sekä tytäryhtiöt Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Kiinassa, Uruguayssa ja Seinäjoella, liikevaihdon ollessa yli 600 M€.

Ponssen ja Alder & Soundin yhteistyö alkoi siirtohinnoitteludokumentaatiosta noin seitsemän vuotta sitten. Alder & Sound valikoitui kumppaniksi kilpailutuksen kautta, sillä Ponssella arvostettiin erityisesti Alderin palvelevaa otetta ja senioriasiantuntijoiden panosta. Myös Alder & Soundin kuukausihinnoittelukonsepti vastasi Ponssen odotuksia. Ponssen Katri Tuunelan (Manager, Subsidiary Financials) mukaan valintaan vaikutti lisäksi pienen ja ketterän yhtiön tuntu, kokemus ja lähestymistapa, jotka viehättivät ponsselaisia. Sittemmin Alder & Sound on hoitanut myös Ponssen kansainvälisiä verotusasioita.

”Alder & Sound on yhden pysähdyksen taktiikka”, Tuunela kiteyttää. ”Arvostan sitä, että olipa kyseessä millainen kysymys tahansa, niin voin aina ottaa yhteyttä Alderiin. Yhteydenpito onnistuu millä vain kommunikaatiovälineellä ja käytännössä asiat hoituvat vaikka vain yhden henkilön kautta”, hän kertoo. Koska Ponssella ei ole sisäisesti omaa vero-osastoa, he luottavat vahvasti yhteistyökumppaneidensa tukeen. Se, että Alder & Soundilla tunnetaan heidät hyvin, tekee yhteistyöstä sujuvampaa. Yhden henkilön kautta asiointi on tällöin Tuunelan sanoin tehokasta, varmaa ja luotettavaa. Hänen mukaansa Alderilta löytyy aina vastaus kaikkiin heidän kysymyksiinsä – joko suoraan tai laajan partneriverkoston kautta. ”Ensin he selvittävät ratkaisun ja sen lisäksi vielä puhuvat asian minulle auki niin, että se on ymmärrettävää”, Tuunela kiittelee.

”Yhteistyö meidän välillämme on ollut kaikin puolin sujuvaa ja mukavaa. Meillä onkin Ponssella sellainen ajatusmaailma, että vähän täytyy olla pilkettä silmäkulmassa – jopa silloin, kun puhutaan veroista. Kyllä meillä on ollut ihan hauskoja hetkiä Alderin kanssa”, Tuunela kertoo. Tärkeimpiä ominaisuuksia hänen mukaansa ovat palvelun saatavuus, nopeus ja kustannusten ennakoitavuus. Lisäksi Alderilla on aina pysytty erinomaisesti aikataulussa ja yhteistyö on muutenkin mutkatonta. ”Kyllä minulle on tärkeää, että meillä on yksi kumppani, johon pystyn luottamaan ja jolta vastauksen saa aina nopeasti, koska hän tuntee meidät niin hyvin”, hän summaa.

”Varsinainen yhteistyö aloitettiin Ponssen kanssa jo vuosia sitten”, toteaa asiakkuutta vetävä A&S:n osakas Henri Becker. ”Käymme Vieremällä aina kun mahdollista, mutta vähintään kerran vuodessa ja sinne meno tuntuu erityisen kotoisalta. Lisäksi Ponssen henki huokuu koko Vierämän alueesta. Se tunnetila ja yhteisöllisyys puuttuu nykyään niin kovin monesta muusta paikasta. Ponsselaisiin on helppo samaistua ja heidän kanssaan on ilo ja etuoikeus tehdä töitä”, Becker kuvailee. ”Laadimme vuosittain globaalisti siirtohintadokumentaatiot, olemme avustaneet Ponssen ja verohallinnon välisessä yhteistyössä, keskustelemme aktiivisesti operatiivisista kysymyksistä ja suunnittelemme myös valtioiden välisen ennakollisen verovarmuutta lisäävän prosessin käynnistämistä.”          

Haastattelun toteutti kesäkuussa 2020 viestintätoimisto Aava & Bang.


Siirtohinnoitteluun erikoistunut tiimimme auttaa asiakkaitamme kasvamaan ja kansainvälistymään, suunnittelemaan ja menestymään, hallitsemaan riskejä ja kommunikoimaan sekä hoitamaan tehokkaasti siirtohinnoitteluun liittyvät pakolliset velvollisuudet. Yhdessä globaalin yhteistyökumppaniverkostomme kanssa varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä rajat ylittävään liiketoimintaansa ilman ylimääräisiä huolia, tarpeettomia riskejä tai kohtuutonta hallinnollista vaivaa. Samalla pidämme huolen, että käytössä on kulloiseenkin tilanteeseen sopiva, tehokas ja tarkoituksenmukainen sisäinen toimintamalli.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme.

Haluamme olla asiakkaidemme kumppani, luotettu neuvonantaja kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Muodostamme toimeksiantotiimit aina asiakkaan yksilöllisiä tarpeita vastaavasti, joten käytössäsi on sinulle nimetyn yhteyshenkilön kautta koko kattava palvelutarjontamme sekä globaali verkostomme.

Referensse­jämme

Jaa tämä Somessa:

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.