Maaliskuu 2020 | Siirtohinnoittelu,
vero- ja lakipalvelut

Siili Solutions Oyj

Vuonna 2005 koodarin unelmatyöpaikaksi perustettu Siili Solutions on kasvanut yli 700 asiantuntijaa työllistäväksi kansainväliseksi digitalisaation moniosaajaksi. Siili toimii strategian, teknologian, tekoälyn, ohjelmistoautomaation, informaationhallinnan, designin ja osaajavuokrauksen alueilla.

Vuonna 2019 Siilin liikevaihto oli 80,5 miljoonaa euroa työllistäen yli 730 henkilöä yhdeksässä eri toimipaikassa. Siilin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Siili Solutionsilla oli loppuvuodesta 2018 tarve juridiselle ja verotukselliselle asiantuntija-avulle erään liiketoimintansa osa-alueen eriyttämiseen. Tavoitteena oli löytää ketterä, helposti lähestyttävä ja asiantunteva kumppani. “Päädyimme yhteistyöhön Alder & Soundin kanssa koska he täyttivät nämä kriteerit ja olivat meille sopivan kokoinen kumppani. Olemme olleet todella tyytyväisiä, sillä kaikki mitä yhteistyöltä haettiin, on myös toteutunut”, kertoo Siili Solutionsin talousjohtaja Aleksi Kankainen

Kankaisen mukaan Alder & Soundin sopivan joustava, mutta samaan aikaan jämäkkä ja asiantunteva ote työskentelyyn vakuutti heidät.

Me pystyimme aidosti ulkoistamaan tämän projektin Alder & Soundille, sillä he tarjosivat meille toimivan avaimet käteen -ratkaisun. Heillä on riittävää asiantuntemusta kansainvälisten veroasioiden hoitamiseen, johon meidän kokoisella yhtiöllä ei olisi ollut resursseja. Siinä kohtaa tarvitsimme heidän kovaa asiantuntijuuttaan.

“Yhteistyön lopputuloksena paljon julkisuudessakin kiinnostusta herättänyt Siili Auto Oy on nyt perustettuna sekä siihen suunniteltuna siirtohinnottelumalli, joka on verotuksellisesti hyvällä pohjalla”, Kankainen lisää.

Kankaisen mukaan Alder & Soundin kanssa työskentely on ihmisläheistä ja ratkaisukeskeistä. “He ovat mukavia ihmisiä, joiden kanssa on tosi helppoa tehdä töitä. Voisin ehdottomasti suositella Alder & Soundia tämän tyyppisiin hankkeisiin, joissa tarvitaan hyvää ja suoraselkäistä toimintatapaa sekä sopivaa joustavuutta”, summaa Kankainen. 

”Yhteistyö Siili Solutionsin kanssa alkoi partneriverkostomme tekemän intron kautta. Kyseessä on meille tärkeä työllistymiskanava, jonka puitteissa tuemme ja täydennämme yhteistyökumppaniemme palvelutarjontaa ja toisaalta hankimme tarvittaessa meiltä mahdollisesti puuttuvaa erikoisosaamista. Yhteisenä tavoitteena on, että asiakas saa tarpeitaan vastaavat ratkaisut mahdollisimman mutkattomasti”, kertoo A&S:n siirtohinnoittelupraktiikkaa vetävä osakas Petteri Rapo. ”Siili Auton liiketoiminnan eriyttämisen kohdalla kyse oli meidän työskentelytapaamme hyvin sopivasta kokonaisvaltaisesta toimeksiannosta, jossa pyrimme ottamaan kaikki olennaiset näkökohdat, niin juridiset, verotukselliset kuin myös liiketoiminnalliset, huomioon jo suunnitteluvaiheessa, jotta lopputuloksena on aidosti optimaalinen ja kestävä tapa toimia – nyt ja jatkossa.”

Haastattelun toteutti maaliskuussa 2020 viestintätoimisto Aava & Bang.


Siirtohinnoitteluun erikoistunut tiimimme auttaa asiakkaitamme kasvamaan ja kansainvälistymään, suunnittelemaan ja menestymään, hallitsemaan riskejä ja kommunikoimaan sekä hoitamaan tehokkaasti siirtohinnoitteluun liittyvät pakolliset velvollisuudet. Yhdessä globaalin yhteistyökumppaniverkostomme kanssa varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä rajat ylittävään liiketoimintaansa ilman ylimääräisiä huolia, tarpeettomia riskejä tai kohtuutonta hallinnollista vaivaa. Samalla pidämme huolen, että käytössä on kulloiseenkin tilanteeseen sopiva, tehokas ja tarkoituksenmukainen sisäinen toimintamalli.

Vero- ja lakipalveluiden tiimimme tarjoaa puolestaan asiakkaillemme laajan valikoiman integroituja palveluita räätälöityinä avaimet käteen -ratkaisuina asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin, aina suunnittelusta toteutukseen. Olemme intohimoinen ja sitoutunut tiimi kokeneita ammattilaisia, joiden yhteisenä päämääränä on palvella asiakkaitamme mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme täältä.

Haluamme olla asiakkaidemme kumppani, luotettu neuvonantaja kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Muodostamme toimeksiantotiimit aina asiakkaan yksilöllisiä tarpeita vastaavasti, joten käytössäsi on sinulle nimetyn yhteyshenkilön kautta koko kattava palvelutarjontamme sekä globaali verkostomme.

Referensse­jämme

Jaa tämä Somessa:

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.