Chat with us, powered by LiveChat

Vanhan siirtohinnoittelumallin romutuspalkkio

Liiketoimintasi ja sitä ympäröivät olosuhteet muuttuvat jatkuvasti, mikset siis päivittäisi myös siirtohinnoittelumalliasi tukemaan paremmin toiminnan tarpeita ja tavoitteita?

Uusi vuosi ja uudet kujeet, mutta sama vanha tehoton siirtohinnoittelumalli. Kuulostaako tutulta?

Modernissa liiketoimintaympäristossä toimivan kansainvälisen konsernin toiminnan painopistealueet, erityispiirteet ja myös maantieteellinen kattavuus voivat vaihdella nopeastikin. Tämä asettaa sisäisen toiminta- ja siirtohinnoittelumallin koetukselle. Pahimmillaan ajaudutaan tilanteeseen, jossa vanhentunut malli on paitsi raskas ylläpitää ja verotuksellisesti epäoptimaalinen, myös suoranainen veroriski ja toiminnan kehittämistä olennaisesti hidastava tekijä. Toisaalta kääntäen: parhaimmillaan moderni ja liiketoiminnan nykytilaa vastaava siirtohinnoittelumalli tarjoaa riittävästi liikkumavaraa toiminnan kehittymistä varten ja on myös verotehokas sekä kevyt ylläpitää.

Vaikka epäoptimaaliseen siirtohinnoittelumalliin liittyvät ongelmat ovat monelle tuttuja, ei se tarkoita että ongelmien kanssa pitäisi sinnitellä myös vuosi 2019.

Koska alkuvuosi on tunnetusti hieman rauhallisempaa aikaa meille konsulteille, ajattelimme auttaa suomalaiskonserneja romuttamalla mahdollisimman monta vanhentunutta ja muutoinkin epäsopivaa siirtohinnoittelumallia. Tarjoamme kampanja-aikana (helmikuu 2019) sovitut TP|SWOT -toimeksiannot alennettuun hintaan 750 € (norm. hinta 2.250 €).

  • TP|SWOT -toimeksianto sisältää kokeneiden A&S-asiantuntijoiden vetämän 1/2 päivän mittaisen workshopin, jonka aikana käydään läpi konsernin rakenne ja toiminta, keskeiset arvoa tuottavat toiminnot ja niiden sijainnit sekä muut optimaalisen sisäisen hinnoittelumallin valintaan olennaisesti vaikuttavat tekijät.
  • Workshopin jälkeen toimitamme tiiviin kirjallisen raportin, joka sisältää tehdyt huomiot, tunnistetut riskit ja keskeiset kehittämiskohteet sekä selkeän ehdotuksemme päivitetystä mallista ja sen saavuttamiseksi tarvittavista toimenpiteistä.

TP|SWOT -analyysiä voidaan hyödyntää sekä nykyisen sisäisen toimintamallin tehokkuuden ja / tai riskitason arviointiin että vasta suunnitteluasteella olevia liiketoimia koskevien mallivaihtoehtojen kartoittamiseen. Analyysi tarjoaa objektiivisen arvion konsernin verotuksellisen mallin nykytilasta ja tukee päätöksentekoa mahdollisia kehittämistoimia koskien.

Huonosti toimivien siirtohinnoittelumallien parasta ennen -päiväys on jo mennyt.

Varaa siis oma workshop-aikasi alla olevan yhteydenottolomakkeen avulla.

Nimi

Yritys / konserni

Sähköpostiosoite

Lisätiedot

Annan luvan lisätä yhteystietoni A&S:n uutis- ja tapahtumakutsulistalle.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

VIEW PROFILE
Henri Becker
Partner, Transfer Pricing Services
VIEW PROFILE
Petteri Rapo
Partner, Transfer Pricing Services
VIEW PROFILE
Markku Renko
Senior Associate, Transfer Pricing Services
Back To Top