EtusivuSiirtohinnoittelukurssi / kevät 2021

Siirtohinnoittelu-
kurssi / kevät 2021

Voisiko siirtohinnoittelu olla sinun(kin) tulevaisuuden alasi?

Siirtohinnoittelu on yksi laajimmista ja monipuolisimmista kansainvälisen verotuksen osa-alueista. Siksi me Alder & Soundilla haluamme olla mukana tukemassa siirtohinnoittelusta kiinnostuneiden opiskelijoiden tutustumista & syventymistä aiheeseen.

Samalla toivomme, että yhä useampi tuleva veroasiantuntija löytäisi siirtohinnoittelun parissa työskentelystä itselleen mielenkiintoisen alan, oli tavoitteenasi sitten ura konsulttina, Verohallinnossa, kansainvälisessä konsernissa in-house -asiantuntijana tai akateemisena tutkijana (tai nämä kaikki edellä mainitut).

KURSSIN PERUSTIEDOT / kevät 2021

 • Ajankohta: 11.3.-29.4.2021
 • Sisältö:
  • Luennot 7x 1,5h (torstaisin 11.3., 18.3., 25.3., 1.4., 8.4., 15.4., & 22.4., klo 18.00-19.30)
  • Lyhyt essee / muistio (palautus 13.5. mennessä)
  • Loppukoe (torstaina 29.4. klo 18.00-20.00)
 • Luennoitsijat: Vastuuopettajana Petteri Rapo. Mukana opetuksessa myös muut A&S:n kokeneet siirtohinnoitteluasiantuntijat

Kuten yllä on mainittu, luentojen lisäksi kurssin suorittamiseen kuuluu lyhyt essee (”asiakasmuistio”) annetusta aiheesta sekä kurssin teoriaosuutta ja erityisesti sen käytäntöön soveltamista mittaava loppukoe. Luennot järjestetään keväällä 2021 lähtökohtaisesti kokonaan etänä (Teams) odotettavissa olevan epidemiatilanteen vuoksi.

Loppukokeen jälkeen järjestetään vielä yhteinen läpikäynti (oikeat vastaukset) sekä Q&A-sessio siirtohinnoittelusta ja verokonsultin työstä käytännössä. Loppukokeen läpikäynnin ja Q&A-session ajankohta ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

Lisätietoja kurssin sisällöstä & käytännöistä löydät alta.
Mikäli kuitenkin olet jo tässä vaiheessa aivan myyty eivätkä lisävakuuttelut ole tarpeen,
niin voit ilmoittautua kevään 2021 kurssille alla olevasta linkistä.


 

Kurssin opetussisältö

Tavoitteena on antaa monipuolinen ja kattava kuva siirtohinnoittelun keskeisistä osa-alueista
sekä käytännön asiantuntijatyöstä aiheen parissa.

 • Luento 1: Kurssin käytännön asiat, johdatus aiheeseen, kotimainen ja kansainvälinen sääntely
 • Luento 2: Kansainvälisen vero-oikeuden perusteet, verosopimukset, erillis- ja markkinaehtoperiaate, kiinteät toimipaikat (erityisesti siirtohinnoittelussa)
 • Luento 3: Markkinaehtoisen toimintamallin suunnittelu ja implementointi (prosessi), toiminto- ja arvoketjuanalyysin laatiminen
 • Luento 4: Sisäisten transaktioiden perustyypit & hinnoittelumenetelmät (tavarakauppa, palvelut, aineettomat, sisäinen rahoitus)
 • Luento 5: Markkinaehtoperiaatteen soveltaminen käytännössä (siirtohinnan määrittely ja validointi), taloudellinen analyysi, verrokkihaut (tietokanta-analyysit)
 • Luento 6: Siirtohinnoitteludokumentaation sisältö, laatiminen ja ylläpito
 • Luento 7: Ennakolliset menettelyt, verotarkastukset ja riidanratkaisu

 

FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä & vastauksia niihin.

Kuka voi osallistua kurssille?

Kurssi on avoin kaikille yliopisto-opiskelijoille.

Maksaako kurssin suorittaminen jotain?

Ei, kurssi on täysin ilmainen yliopisto-opiskelijoille.

Missä opetus järjestetään?

Keväällä 2021 opetus järjestetään lähtökohtaisesti etänä (Teams) odotettavissa olevan epidemiatilanteen vuoksi.

Jatkossa (tilanteen niin salliessa) lähiopetus järjestetään Helsingin toimistollamme (Eteläesplanadi 8, 00130 Helsinki).

Millä kielellä opetus järjestetään?

Luennot pidetään suomen kielellä. Tarvittavilta osin opiskelijoille tehdään tutuksi myös aihepiiriin liittyviä keskeisiä englanninkielisiä termejä.

Onko kurssin osallistujamäärää rajoitettu?

Tahtotilanamme on mahdollistaa kurssille osallistuminen niin monelle aiheesta kiinnostuneelle opiskelijalle kuin vain suinkin mahdollista.

Normaalioloissa pyrimme järjestämään luennon pääasiassa lähiopetuksena, joten osallistujamäärää saatetaan joutua rajoittamaan käytettävissä olevien opetustilojen puitteissa. Muualla kuin pääkaupunkiseudulla opiskeleville pyritään kuitenkin järjestämään mahdollisuus etäosallistumiseen.

Kuten yllä todetaan, ainakin keväällä 2021 kurssi toteutetaan lähtökohtaisesti etäluentoina, joten osallistujamäärää ei ole tarpeen rajoittaa.

Onko luennoille osallistuminen pakollista?

Ei. Kurssista saatava hyöty tosin kärsii, mikäli luennoille ei osallistu aktiivisesti.

Kurssin lopputentti perustuu luennoilla läpikäytyihin asioihin, joita on vaikea sisäistää pelkkien esitysmateriaalien avulla. Laadimme tentin kuitenkin siten, että yhden luennon väliin jääminen (esimerkiksi sairastumisen vuoksi) ei vaaranna läpipääsyä.

Onko luennoista saatavilla jälkikäteen tallenteita?

Kyllä, kustakin luennosta on nähtävillä tallenne viikon (7 päivää) ajan. Haluamme tällä käytännöllä kannustaa osallistumaan luennoille, sillä interaktiiviset opetussessiot ovat paitsi kaikkien kannalta miellyttävämpiä niin myös opetuksellisesti huomattavasti tehokkaampia.

Mitä hyötyä kurssin suorittamisesta on?

Kurssi tarjoaa todellisen intensiivisukelluksen siirtohinnoittelun kiehtovaan maailmaan. Joten minimihyötynä on ainakin sen selviäminen, että kuinka kiehtovana tuo maailma näyttäytyy jatkossa esimerkiksi tulevan urapolun näkökulmasta.

Kurssin suorittamisesta saa todistuksen, jonka voi liittää esimerkiksi CV:hen veroalan töitä hakiessaan. Siirtohinnoitteluun toden teolla jo opiskeluvaiheessa tutustuneet lahjakkuudet ovat harvinaisia, joten hyöty työnhaussa, oli se sitten A&S:n tai esim. Big4:n riveihin, on taattu.

Jatkossa kurssin suorittamalla on myös mahdollisuus korvata pakollisia siirtohinnoitteluosioita esimerkiksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun muilla verotuksen kursseilla. Tästä lisätietoa lukukaudella 2021-2022; neuvottelemme parhaillaan eri yliopistojen kanssa mahdollisista korvaavuuksista.

Saako kurssin suorittamisesta arvosanan? Entä todistuksen?

Molempiin kyllä. Kurssin arvostelu suoritetaan asteikolla 1-5.

Miksi A&S järjestää oman siirtohinnoittelukurssin?

Olemme jo vuosia tukeneet aktiivisesti siirtohinnoittelun opetusta suomalaisissa yliopistoissa toimimalla verotuksen kursseilla vierasluennoitsijoina ja järjestämällä erilaisia opiskelijatilaisuuksia.

Koska yliopistojen tutkinto-ohjelmiin mahtuvien vero-opintojen laajuus on luonnollisista syistä rajallinen, haluamme tukea aiheesta kiinnostuneiden opiskelijoiden oppimista tarjoamalla lisäopetusta jo opintojen aikana. Tämä mahdollistaa entistä parempien & perustaidoiltaan valmiimpien nuorten asiantuntijoiden tulon alalle, joka hyödyttää kaikkia toimijoita ja tukee myös veroalan yleisen arvostustason kohottamista.

Milloin seuraava kurssikerta järjestetään?

Kurssi järjestetään vuosittain maalis-huhtikuussa.


 

Nähdäänkö kurssilla?

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä.


Lisätiedot ja yhteydenotot:

+358 44 333 7252Näytä profiili 

Petteri Rapo

Managing Partner

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.