EtusivuSiirtohinnoittelukurssi / kevät 2022

Siirtohinnoittelu-
kurssi / kevät 2022

Kiinnostaako siirtohinnoittelu? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan.

Siirtohinnoittelu on yksi laajimmista ja monipuolisimmista kansainvälisen verotuksen osa-alueista. Tarve siirtohinnoittelua koskevalle asiantuntemukselle on myös merkittävästi kasvanut viime vuosina monikansallisten konsernien toimintaympäristön muuttuessa pääasiassa OECD:n toteuttamien uudistushankkeiden myötä.

Me Alder & Soundilla haluamme olla mukana kehittämässä alaa ja tukemassa siirtohinnoittelusta kiinnostuneiden opiskelijoiden tutustumista & syventymistä aiheeseen. Samalla toivomme, että yhä useampi (tuleva) veroasiantuntija löytäisi siirtohinnoittelun parissa työskentelystä itselleen mielenkiintoisen alan, oli tavoitteena sitten ura konsulttina, Verohallinnossa, kansainvälisessä konsernissa in-house -asiantuntijana tai akateemisena tutkijana (tai kaikki nämä edellä mainitut).

KURSSIN PERUSTIEDOT / kevät 2022

Ajankohta: 10.3.-28.4.2022

Sisältö:

 • Luennot 7x 1,5h (10.3., 17.3., 24.3., 31.3., 7.4., 13.4., & 21.4., klo 18.00-19.30; toteutetaan keväällä 2022 etäluentoina)
 • Kurssitehtävät (palautus 12.5. mennessä):
  • Luentopäiväkirjat
  • Lyhyt essee
 • Loppukoe (torstaina 28.4. klo 18.00-20.00; toteutetaan keväällä 2022 sähköisenä kokeena)

Luennoitsijat: Vastuuopettajana Petteri Rapo. Mukana opetuksessa myös muut A&S:n kokeneet siirtohinnoitteluasiantuntijat

Kuten yllä on mainittu, luentojen lisäksi kurssin suorittamiseen kuuluvat luentopäiväkirjat, lyhyt essee (”johtoryhmämuistio”) annetusta aiheesta sekä kurssin teoriaosuutta ja erityisesti sen käytäntöön soveltamista mittaava loppukoe. Luennot järjestetään keväällä 2022 kokonaan etänä (WebinarJam).

Loppukokeen jälkeen järjestetään vielä yhteinen läpikäynti (oikeat vastaukset) sekä Q&A-sessio siirtohinnoittelusta ja verokonsultin työstä käytännössä. Loppukokeen läpikäynnin ja Q&A-session ajankohta ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

Lisätietoja kurssin sisällöstä & käytännöistä löydät alta.
Mikäli kuitenkin olet jo tässä vaiheessa aivan myyty eivätkä lisävakuuttelut ole tarpeen, niin voit ilmoittautua kevään 2022 kurssille alla olevasta linkistä.


 

Kurssin opetussisältö

Tavoitteena on antaa monipuolinen ja kattava kuva siirtohinnoittelun keskeisistä osa-alueista
sekä käytännön asiantuntijatyöstä aiheen parissa.

 • Luento 1: Kurssin käytännön asiat, johdatus aiheeseen, kotimainen ja kansainvälinen sääntely
 • Luento 2: Kansainvälisen vero-oikeuden perusteet, verosopimukset, erillis- ja markkinaehtoperiaate, kiinteät toimipaikat (erityisesti siirtohinnoittelussa)
 • Luento 3: Markkinaehtoisen toimintamallin suunnittelu ja implementointi (prosessi), toiminto- ja arvoketjuanalyysin laatiminen
 • Luento 4: Sisäisten transaktioiden perustyypit & hinnoittelumenetelmät (tavarakauppa, palvelut, aineettomat, sisäinen rahoitus)
 • Luento 5: Markkinaehtoperiaatteen soveltaminen käytännössä (siirtohinnan määrittely ja validointi), taloudellinen analyysi, verrokkihaut (tietokanta-analyysit)
 • Luento 6: Siirtohinnoitteludokumentaation sisältö, laatiminen ja ylläpito
 • Luento 7: Ennakolliset menettelyt, verotarkastukset ja riidanratkaisu

 

FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä & vastauksia niihin.

Kuka voi osallistua kurssille?

Kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Maksaako kurssin suorittaminen jotain?

Ei, kurssi on täysin ilmainen.

Missä opetus järjestetään?

Keväällä 2022 opetus järjestetään kokonaan etänä (WebinarJam).

Mahdollinen lähiopetus (ilmoitetaan erikseen) järjestetään Helsingin toimistollamme (Eteläesplanadi 8, 00130 Helsinki).

Millä kielellä opetus järjestetään?

Luennot pidetään suomen kielellä. Tarvittavilta osin opiskelijoille tehdään tutuksi myös aihepiiriin liittyviä keskeisiä englanninkielisiä termejä.

Onko kurssin osallistujamäärää rajoitettu?

Tahtotilanamme on mahdollistaa kurssille osallistuminen niin monelle aiheesta kiinnostuneelle kuin vain suinkin mahdollista. Ainakin keväällä 2022 kurssi toteutetaan lähtökohtaisesti etäluentoina, joten osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

Onko luennoille osallistuminen pakollista?

Ei. Kurssista saatava hyöty tosin kärsii, mikäli luennoille ei osallistu aktiivisesti.

Kurssin lopputentti perustuu luennoilla läpikäytyihin asioihin, joita on vaikea sisäistää pelkkien esitysmateriaalien avulla.

Onko luennoista saatavilla jälkikäteen tallenteita?

Kyllä, kustakin luennosta on nähtävillä tallenne kurssin ajan. Kannustamme kuintekin osallistumaan luennoille livenä, sillä interaktiiviset opetussessiot ovat paitsi kaikkien kannalta miellyttävämpiä niin myös opetuksellisesti huomattavasti tehokkaampia.

Kuinka työläs kurssi on?

Kurssin työmäärä (sisältäen luennot, oheislukeminen, luentopäiväkirjat, lyhyt essee ja loppukoe) vastaa 5-6 opintopisteen yliopistokurssia.

Mitä hyötyä kurssin suorittamisesta on?

Kurssi tarjoaa todellisen intensiivisukelluksen siirtohinnoittelun kiehtovaan maailmaan. Joten minimihyötynä on ainakin sen selviäminen, että kuinka kiehtovana tuo maailma näyttäytyy jatkossa esimerkiksi tulevan urapolun näkökulmasta.

Kurssin suorittamisesta saa todistuksen, jonka voi liittää esimerkiksi CV:hen veroalan töitä hakiessaan. Siirtohinnoitteluun toden teolla jo opiskeluvaiheessa tutustuneet lahjakkuudet ovat harvinaisia, joten hyöty työnhaussa, oli se sitten A&S:n tai esim. Big4:n riveihin, on taattu.

Yliopisto-opiskelijoille kurssi saattaa olla hyväksiluettavissa omaan tutkintoon, esimerkiksi keväällä 2022 kurssi kuuluu Helsingin yliopiston oikeustieteen maisterin koulutusohjelmaan (opintojakso OIK-T430). Tiedustele korvausmahdollisuudesta tarkemmin omasta yliopistostasi.

Saako kurssin suorittamisesta arvosanan? Entä todistuksen?

Molempiin kyllä. Kurssin arvostelu suoritetaan asteikolla 0-100 pistettä ja arvosana annetaan asteikolla 1-5.

Miksi A&S järjestää oman siirtohinnoittelukurssin?

Olemme jo vuosia tukeneet aktiivisesti siirtohinnoittelun opetusta suomalaisissa yliopistoissa toimimalla verotuksen kursseilla vierasluennoitsijoina ja järjestämällä erilaisia opiskelijatilaisuuksia.

Koska tarjolla on tällä hetkellä pääasiassa kaupallisia kursseja ja yliopistojen tutkinto-ohjelmiin mahtuvien vero-opintojen laajuus on luonnollisista syistä rajallinen, haluamme tukea aiheesta kiinnostuneiden opiskelijoiden oppimista tarjoamalla lisäopetusta jo opintojen aikana. Tämä mahdollistaa entistä parempien & perustaidoiltaan valmiimpien nuorten asiantuntijoiden tulon alalle, joka hyödyttää kaikkia toimijoita ja tukee myös veroalan yleisen arvostustason kohottamista.

Milloin seuraava kurssikerta järjestetään?

Kurssi järjestetään vuosittain maalis-huhtikuussa.


 

Nähdäänkö kurssilla?

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä.


Lisätiedot ja yhteydenotot:

siirtohinnoittelukurssi(at)aldersound.fi

 

Vastuuopettaja:

+358 44 333 7252Näytä profiili 

Petteri Rapo

Managing Partner

Tilaa A&S-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumakutsumme suoraan sähköpostiisi.

Kerättyjä tunnistetietoja käytetään ainoastaan viestinnällisiin tarkoituksiin. Voit koska tahansa muuttaa tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.